GP B U19 – Další úspěch mladičké Zuzky Matouškové

29.3.2016

GP B U19 – Hradec Králové 

V poslední době se hodně daří mladé badmintonistce TJ Sokol Křemže Zuzaně Matouškové. Od začátku roku 2016 přešla z kategorie žáků mezi dorostence a její výkonnost je taková, že se neztratí ani na turnajích dospělých hráčů. Ač nedávno patnáctiletá, dokáže úspěšně změřit síly s hráčkami do 17 či do 19 let. Je i velmi platnou hráčkou „A“ týmu dospělých badmintonistů svého oddílu.

Sbírá přední umístění na celorepublikových turnajích. Nejčerstvější úspěch přivezla do Křemže z Hradce Králové, kde hrála turnaj GP B hráček do 19 let. Turnaje se nezúčastnila první desítka hráček celorepublikového žebříčku, ale i další hráčky mají výbornou kvalitu a mnohé jsou v hledáčku reprezentačních trenérů. Zuzana Matoušková byla jediným zástupcem jihu Čech mezi více než sedmdesáti hráči z celé republiky. Hrála párové discipliny, bohužel vždy bez partnera z jihu Čech.

Pro soutěž smíšených párů se těsně před turnajem domluvila na spolupráci s Vítem Kalinou z Rychnova nad Kněžnou. A byla to spolupráce úspěšná, když se probojovali až mezi osm nejlepších dvojic. Pak se projevila nesehranost krátce sestaveného páru, nepodařilo se postoupit na medailovou příčku. Ale páté místo je pro mladičkou hráčku úspěchem.

Ve čtyřhře dívek v této sezoně hraje na celostátních turnajích s Lenkou Přikrylovou z SK Podolí a mají za sebou již řadu úspěšných turnajů. Vybojovaly už i  bronzovou medaili na GP A v Praze Vinoři. S  nadějí na medailové umístění nastupovaly také do turnaje v Hradci Králové. Turnaj je dvoudenní a v prvním hracím dni se páru se Zuzanou dařilo a probojovaly se do semifinále. Druhý hrací den už tak úspěšný nebyl, ale konečné třetí místo je opět velkým úspěchem.

Hradec Králové GPB U19

Zuzka a Lenka

Po přechodu do dorostenecké kategorie začaly „cinkat“ medaile – zatím je doba bronzová. Brzy se ale dají očekávat kovy ještě cennější!!