GP D U13 – České Budějovice

11.10.2016

9.10.2016 – Č.Budějovice

Zlato pro Evu Jírovcovou!!

V neděli 9.10. pokračoval úspěšný víkend pro barvy Křemže. Hrál se turnaj GP D hráčů do 13 let za účasti více než čtyř desítek hráčů z celého Jihočeského kraje. Vyslali jsme již zkušenou Evu Jirovcovou pro medaile a další méně zkušené hráče pro zkušenosti. A zadařilo se. Chlapce zastupoval Vojta Kodat. Naděje jsme vkládali i do stále se lepšících Alice Hálové, Stely Reitingerové a Kláry Pavlišové. Rozhodně se neztratily.

 V mixu  nově sestavený pár Kodat/Jirovcová se na hřišti teprve hledal a rozehrával. A když navíc hned v prvním kole naši narazili na pozdější vítěze, stačilo to jen na deváté místo. Rozhodně bylo několik párů,se kterými si naši mohli poradit.

Vojta Kodat se na svém prvním turnaji ve dvouhře po jedné prohře a jedné výhře usadil na konečném třináctém místě. Pro začátek kariery povzbudivý výsledek.

Ve dvouhře dívek statečně bojující Klára Pavlišová skončila v početném poli na 25 příčce. Mezi osm nejlepších pak prošla tři naše děvčata. Alici Hálové se dál postoupit nepodařilo, ale konečné deváté místo není neúspěchem. Mladičká Stela Reitingerová „šla“ až mezi osm nejlepších, dál už to nešlo. Skvělé páté místo, tím spíš že prohrála s pozdější finalistkou. Eva Jirovcová dokázala to, co už o ní dávno víme – umí hrát badminton. Ve finále hladce porazila protihráčku a „vyrovnala  účet“ za Stelu. Skvělé první místo. Už čtvrté pro Křemži během víkendu!!

Ve čtyřhře chlapců si opět V.Kodat zvykal na turnajový rytmus. Navíc s naprosto neznámým partnerem. S Kučerou ze Štěpánovic se seznámili až při zápase. To stačilo na deváté místo.

Stejnou příčku – devátou – obsadily  ve čtyřhře mladičké, nezkušené Stela s Klárou. Nevadí, potrénujeme a příště soupeři uvidí, jak se hraje debl v Křemži. To ukazovaly Eva s Alicí, které přivážejí do Křemže další medaili, tentokrát bronzovou.

Skvělý turnaj pod vedením pánů Hály a Ma.Koudelky. Děkujeme!