Aktuální novinky ze světa badmintonu

8.4.2020

Vážení sportovní přátelé, přinášíme aktualizaci informací ohledně turnajů a tréninků:

Liga v Křemži bude i v příštím roce!

I přes nešťastný ligový ročník, kdy se našemu „A“ týmu dospělých v 2. nejvyšší soutěži republiky nedařilo úplně dle představ a zrušením vyřazovací části sezóny (Play off down) hrozilo, že z ligové soutěže bez boje spadne o soutěž níž, můžeme nyní s úlevou říci, že ČBaS rozhodl o tom, že 1.liga zůstane v příštím roce v nezměněné podobě. Tzn, nikdo z ní nesestoupí a nikdo do ní ani nepostoupí.

Bereme to jako zadostiučinění smolného ročníku a i s tím, že jsme během této sezóny, kdy jsme tým skládali v hodně oslabené podobě, jsme nasbírali hromady zkušeností, které se budou hodit v dalších sezónách.Takže nyní můžeme doléčit šrámy a různá zranění z právě uplynulého ročníku a zatím se individuálně připravovat na sezónu následující, která startuje na podzim tohoto roku.

Tréninky a příprava

Vláda nyní zjemňuje opatření ohledně prevence nákazy virem Covid-19. Aktuálně je možné trénovat venku (na čerstvém vzduchu) v maximálním počtu dvou lidí s přihlédnutím k dodržování předepsaných hygienických zásad. Společné tréninky zatím povolené nejsou, proto v co nejvyšší míře využívejte venkovní prostory pro udržování fyzické kondice, mrkněte na videa, která průběžně přidáváme a cvičte i mimo jiné podle nich. Stačí k tomu pouze trochu místa v obýváku. V případě, že byste chtěli natočit nějaký druh cvičení, určitě nám o tom dejte vědět.

Turnaje

Ohledně turnajů se situace nemění. Turnaje, které se měly odehrát do 7.6.2020 jsou nenávratně zrušeny. A platí to pro turnaje jednotlivců i družstev všech kategorií.