Soutěžíme i mimo kurty

26.10.2014

Koncem minulé sezony vyhodnotil Český badmintonový svaz oddíly podle úspěšnosti při práci s mládeží. Už jsme se zmiňovali, že náš oddíl se umístil na dvacátém místě:body pro hodnocení se získávaly podle umístění hráčů jednotlivých oddílů na konečných žebříčcích. Čím větší oddíl, tím více hráčů, čím lepší hráči tím vyšší postavení na žebříčku a tím více bodů do hodnocení. Za nás se započítávaly výsledky čtyř hráčů – Petra Berana, Jindry Kukače, Zuzany Matouškové a Lucie Koudelkové. V současné době už dorazily peníze od svazu a byly podle zásluh předány jednotlivým hráčům. Děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu, gratulujeme. Přejeme hodně úspěchů v současné sezoně – čím líp budou hrát, tím vyššího ocenění se jim dostane. Na fotografiích Jindra, Lucie, Petr a Zuzka.

 

Jindra Kukač Lucie Koudelkova Petr a Zuzka

 

O finanční odměnu se jednalo také v soutěži fondu Magnesia Go. Také jsem už  dávali na vědomí, že jsme do soutěže nominovali Petra Berana s tím, že budeme posílat hlasy přes facebookový profil či ověřovací SMS. Nebudeme! Sice neoficiálně, ale přece jen jsme se dozvěděli, že Petr neprošel do „dalších kol „ soutěže. Jak se to stalo, kdo koho vybíral a kteří sportovci se kam dostali jsme se od pořadatele soutěže nedozvěděli. Takže nebudeme „klikat“, necháme si zajít chuť na ocenění a nebudeme muset pít Matonku!

 

Naopak hlasy budeme posílat našim hráčům v tradiční čtenářské anketě Českokrumlovských listů o oblíbeného sportovce okresu. Vždy koncem roku vycházejí v novinách hlasovací kupony, na které se uvádějí jména tří sportovců. Získávají tak body do ankety jejíž výsledky jsou vyhlášeny vždy před Vánoci. Tady jde o to jak pilný je „fan klub“ jednotlivých hráčů. Víc hlasů, vyšší umístění. V loňské anketě získal Petr Beran šesté místo za 110 poslaných hlasů, Jindar Kukač byl desátý za 48 hlasů a Zuzka Matoušková s 50 hlasy  skončila čtrnáctá. Kolik hlasů jim pošleme letos? První kupony vyjdou v ČKL již začátkem listopadu, uzávěrka je 12.12. Hlasy můžete posílat i ostatním hráčům našeho oddílu.

 

 A ještě jedna anketa na konci roku. Českokrumlovské tělovýchovné a sportovní sdružení každoročně vyhodnocuje deset nejúspěšnějších sportovců okresu. Hodnotí se na základě jejich výsledků v kalendářním roce. Za náš oddíl bude nominován Petr Beran.  S jeho  dvěma tituly Mistra České republiky, titulem Mezinárodního Mistra Švýcarska, dvěma bronzovými medailemi z Mistrovství Evropy,třemi vítězstvími na mezinárodním turnaj v Berlíně, opakovanou účastí na turnajích po celé Evropě v reprezentačním dresu České republiky by mohl mít šanci se mezi desítku nejlepších v okrese dostat.

 

Kromě stabilního trenérského kádru máme v oddíle i několik spřátelených trenérů, kteří čas od času přinesou do oddílu nové poznatky, metody i poučení co a jak zlepšovat. K nim patří i zkušený trenér I.třídy působící v současné době v Praze, odchovanec našeho oddílu, absolvent FTVS v Praze Mgr. Jan Bednář mladší. Za jeho ochotu, se kterou pomáhá zlepšit výkonnost našich hráčů, mu patří náš dík. Naposledy předával v posledním říjnovém víkendu cenné rady zejména Zuzan Matouškové, Míše a Lucii Koudelkovým. 

Honza Bednář


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *